webinarstudio.org logo + Studio toevoegen

Het kiezen van een webinar studio, waar selecteer je op?

Het selecteren van de juiste webinar studio is een belangrijke beslissingen die veel invloed kan hebben op het succes van je webinar.

Een webinarstudio is niet alleen de plek waar de uitzending wordt opgenomen/gestreamd, maar de keuze van een studio beïnvloedt ook de mogelijkheden die er tijdens de uitzending zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan branding, kan jouw branding goed in de set die in de studio aanwezig is geïntegreerd worden? Wil je echt veel controle hebben onder de branding van de set is het dan niet beter gebruik te maken van een virtuele studio? Is het mogelijk om grotere aantallen sprekers in een bepaalde studio samen te brengen, of kunnen er bijvoorbeeld sprekers tijdens het webinar gewisseld worden? Dit soort overwegingen zullen we in deze blogpost behandelen en hopelijk helpt dit u een keuze te maken voor de beste webinar studio voor uw doeleinden!

Content, Planning en Ondersteuning

Een van de eerste zaken om te overwegen bij het selecteren van een webinar studio is de mate van ondersteuning die zij bieden. Sommige studio's leveren uitsluitend de techniek voor een webinar uitzending, andere studio's gaan verder en leveren ook diensten op het vlak van content en planning.

Als je nog weinig ervaring hebt met de productie van webinars kan het verstandig zijn een studio te selecteren die de kennis en ervaring heeft om te helpen met de opzet van het webinar. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het script, het begeleiden van sprekers en het adviseren over welke inhoud en interactie goed werkt voor bepaalde formats.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat de studio een professioneel team heeft dat ervaring heeft webinars en livestreaming, want dit is een vak apart.

Branding Mogelijkheden

Branding is een essentieel aspect van elk online evenement. De studio die je kiest, moet de mogelijkheid bieden om jouw merk op een consistente en aantrekkelijke manier te presenteren.

Het toevoegen van een logo's en visual is in elke studio wel mogelijk, maar het aanpassen van de set zodat deze overeenkomt met de kleuren die aansluiten bij je merkidentiteit is lang niet overal een mogelijkheid. In sommige studio's kan er doormiddel van virtuele productie een volledig custom set ontwikkeld worden en in andere studio's hebben ze veel props en grote schermen tot hun beschikking om de look and feel van de productie geheel aan te passen.

Kortom het is goed om van te voren te bepalen hoeveel invloed je hierop wil hebben, aangezien niet elke studio het zelf de kan leveren op dit gebied.

Technische Mogelijkheden

Een ander belangrijk aspect bij de keuze van een webinar studio zijn de technische mogelijkheden. Heeft u veel verschillende presentaties die gegeven worden door sprekers die op verschillende posities zitten of staan? Dit kan alleen als de studio voldoen afkijk monitoring heeft.

Heeft u een dagvoorzitter ingehuurd die altijd gebruik maakt van een autocue? Biedt de studio dit aan of moet dit extern ingehuurd worden en kan dit wel met het type camera's dat de studio gebruikt?

Al dit soort dingen worden beïnvloed door de technische mogelijkheden van de studio, indexeer uw wensen en bespreek deze met de studio's in ons overzicht voordat u een definitieve keuze maakt

Fysieke Ruimte

De fysieke ruimte van de studio is uiteraard ook van belang. Denk na over de beschikbare ruimte die er is voor de sprekers, gasten en het aanwezige personeel dat niet in beeld komt. Is er een wachtruimte buiten de studio? Verzorgt de studio lunch en andere faciliteiten?

Locatie en Bereikbaarheid

Tot slot, vergeet niet om de locatie van de studio te overwegen. De locatie van de studio moet handig zijn voor zowel de sprekers en deelnemer van het webinar als de medewerkers van je organisatie. Denk aan zaken als bereikbaarheid, parkeergelegenheid, en de nabijheid van hotels Een goed gelegen studio kan de logistiek van jouw productie aanzienlijk vergemakkelijken.